Pladeriste

pladeriste.jpgPladeriste er en anden betegnelse for sikkerhedsriste. Pladeriste fra PcP. er opbygget af en række U-formede panelelementer, hvor panelbredden afhænger af belastningskravet til den færdige rist, medens panellændgen afhænger af den ønskede spændvidde i bæreretningen.

Pladeriste samles med 2 stykker kantstål som svejses på ristenes ender, vinkelret på bæreretningen.

De enkelte panelelementer sammensvejses indbyrdes med en række punktsvejsninger, således at risten udgør en helhed.

Svejsepunkter på pladeriste er placeret på ristens underside, således at overfladen fremtræder som en ubrudt række paneler uden skæmmende svejsesteder.

Endvidere er svejsepunkternes placering valgt sådan, at de overfører belastningen fra det belastede panel til nabo-panelerne.

Opbygningen af pladeriste med panelelementer sammensvejst til risteflader, samt et stort standardprogram af panelbredder, gør den utrolig fleksibel ved projektering af riste dæk og gangveje.

pladerist.jpg

Pladerist - Mål og definitioner

En pladerist fra PcP. sammensættes af flere paneler af en bestemt bredde. Jo smallere panelet er, jo større bæreevne har det, og jo større kan spændvidden på en pladerist være. Spændretningen på en pladerist svarer til panelernes længderetning. Ved dimensionsangivelser for en pladerist anføres spændvidden altid først.

Når man skal bedømme bæreevnen på en pladerist, ser man på den frie spændvidde. Den frie spændvidde er afstanden mellem de to bærebjælkers topflangekanter.

For at lette håndtering af en pladerist må størrelsen ikke være mere end ca 1,5 m2, og vægten bør ligge på maks. 30-40 kg. (AT Vejledning, 25 kg pr. person) For at tilpasse pladeriste forsendelser med transportsystemerne, anbefales det at holde den ene af ristesiderne på maks. 1200 mm (pallemål).

Klik og læs mere om Sikkerhedsriste

Brug for hjælp?

Pladeriste
Profilriste
Plankeriste
Hulriste

Billige gitterriste
Indgangsriste

Køreriste

Trappetrin
Lejdertrin
Stødtrin
Svejsetrin

Rækværk
   Følg PcP. på Facebook   Følg PcP. på LinkedIn   Følg PcP. på YouTube   Følg PcP. på Twitter   Følg PcP. på Google+

PcP. A/S    ·   Sverigesvej 2-4   ·   DK-7480 Vildbjerg   ·   Tlf.: +(45) 97 13 12 00   ·   E-mail: info@pcp.dk

Cookie policy   ·   Privacy policy   ·   Terms of use