Drift og vedligeholdelse af galvaniserede gitterriste og sikkerhedsriste

Galvaniserede riste kræver generelt ikke nogen speciel vedligeholdelse, men har normalt mange års problemfri produktlevetid. Det anbefales dog at efterse ristene som beskrevet nedenfor, specielt hvor de udgør en del af en konstruktion, så som indgangspartier, gangbroer, teknikdæk, platforme og lignende.

Eftersyn

Galvaniserede riste synes 4 gange årligt for skader. Fastgørelse anbefales udført med M8 i styrkeklasse 8.8 eller bedre. Boltene efterspændes med 18-20 Nm hver 6. måned som minimum. I anvendelsesområder med vindbelastning eller vibrationer anbefales efterspænding hver 3. måned.

Ved synlig deformation på bærende riste, bør risten udskiftes.

Mindre skader i galvaniseringen kan repareres med zinkholdig maling eller spray. Se anbefalede produkter nedenfor. Det skal påpeges, at farve og glans på det reparerede område kan afvige fra selve galvaniseringen, og at den omgivende varmforzinkning ændrer udseende med tiden.

Galvafroid zinkstøvmaling fra Frosroc

Malingen kan anvendes til reparation af skader på ristens galvanisering. Der henvises til Frosroc's officielle datablad for korrekt anvendelse og opbevaring af Galvafroid-produktet.

Zn-595 Zinkspray fra Kema®

Sprayen anvendes til reparationen af mindre skader på ristens galvanisering. Der henvises til Kema's officielle datablad for korrekt anvendelse og opbevaring af Zn-595 Zinkspray-produktet.

Hvidrust

Der kan forekomme en hvid, melagtig belægning på forzinkede overflader kaldet hvidrust. Hvidrust dannes kun, hvis der ligger vand på forzinkede overflader, som f.eks. kondens- eller regnvand. Et hvidrustangreb har minimal betydning for korrosionsbeskyttelsens levetid, og har primært kosmetisk betydning.

Et hvidrustangreb kan se voldsomt ud, men har normalt kun kosmetisk betydning.

Teknisk support

PcP's tekniske afdeling står gerne til rådighed vedrørende spørgsmål om drift og vedligeholdelse af galvaniserede gitterriste og sikkerhedsriste, der er produceret og leveret af koncernens virksomheder.

Brug for hjælp?

Hovedkontor
PcP. A/S | 97 13 12 00

PcP. A/S
Sverigesvej 2-4
DK-7480 Vildbjerg

Pladeriste
Profilriste
Plankeriste
Hulriste

Billige gitterriste
Indgangsriste

Køreriste

Trappetrin
Lejdertrin
Stødtrin
Svejsetrin

Rækværk
   Følg PcP. på Facebook   Følg PcP. på LinkedIn   Følg PcP. på YouTube   Følg PcP. på Twitter   Følg PcP. på Google+

PcP. A/S    ·   Sverigesvej 2-4   ·   DK-7480 Vildbjerg   ·   Tlf.: +(45) 97 13 12 00   ·   E-mail: info@pcp.dk   ·   Fortrolighedspolitik